Lingons goda måfågryta eller I suck at matblogg
Godkväll! ♥
Det gäller ju att vidga sina vyer så jag tänkte prova det här med att matblogga och det sket sig direkt kan man säga för jag glömde att mäta upp ingredienserna och körde ad lib direkt från början till slut. Vilket retar mig för det blev riktigt riktigt mumsigt och är egentligen helgmat om man mäter på njutningsindex. Yum!
Ja och så kanske jag lurar mig till att det blir roligare att stå vid spisen.
Du behöver kycklinglårfilé, som är bra mycket godare än kycklingbröstfilé och dessutom billigare. 🙂
Dela i lagom bitar och stek i smör. Det ska vara äkta vara.
Häll över lite soja, jag använder mrs Cheng. Inte dränka men inte heller snåla.
Kläm ut lite flytande honung, ringla över lite lagom. 🙂
Krydda med rosmarin, jag använde torkad.
1-2 pressade vitlöksklyftor
Saften av en halv pressad citron
Lite chiliflakes, helt oumbärligt i mitt kök.
Låt allting puttra en stund och vänd sedan på kycklingbitarna så du har koll. Jag vänder endast en gång och använder hög värme från början. Sedan sänker jag värmen och låter puttra.
Här kan man sluta om man vill men idag lade jag i lite Créme Fraiche, ca 3 dl och lät det sedan stå ganska länge.
Färdigt!
Smaka av och balansera lite mellan salt och sött tills du är nöjd om det behövs. Är kryddningen för smakrik så tillsätt vatten eller lite mjölk och späd ut. Mums.
Jag får nog återkomma med mer exakta mått? En version nummer två. Ja, och så tänkte jag ge mig in i heminredningsträsket också. Snart kommer det inlägg om soffkuddar och heminredning. Fokus flyttar sig från trädgård till inneliv och jag måste ju ha något att blogga om i höst. 🙂 Förutom det gamla vanliga då.
♥
Måndagkväll? Och dagen har rusat. Nu har jag ett kök att städa innan Elementary….
Kram på er!
18 Comments
Annette
Mums-fili-baba! :))
Kram
Lingon
Satt som ett smäck.
kram
Anne
Å jäklar – Elementary!!! Rusar ut i badrummet och gör mig i ordning…….
Kram
Ps maten ser härlig ut
Lingon
Måste bjuda dig på det någon gång.
kramis
Helena
Mums! Vad gott det lät! Jag älskar att läsa recept och blir sååå sugen varenda gång.
Här blev det knäckemackor med ost och lite rött vin till det. Så kan det bli när inspirationen tryter och inte maken är hemma och lagar mat till mig 🙂
Kramar
Lingon
Hihi, ja så det kan gå. Vilket lyx att ha en matlagande make. 🙂
kram
Linda G
Såg himla mumsigt ut! Kram
Lingon
Sehr, sehr….
kram
Hilde
Men vad gott! Nu får jag hoppa i bingen före jag rånar skafferiet:)
Kram
Lingon
Farligt med bloggar, farligt.
kram
Fiona
Ser ju supersmarrigt ut:)
Kramar
Lingon
Det var det! En klar 10 poängare.
kram
Sofia
Såg mumsigt ut!
Läste rubriken och tänkte på min farmor (som inte lever längre). Under kriget så skulle hon göra en soppa. Ja, och man tager vad man haver -eller hur? Den blev gråbrun och kallades för evigt för Målarsoppan….Farmor lagade alltid god mat, men den soppan fick hon ”äta upp”….
Kram!
Psst! Din gryta har inga likheter med målarsoppan!
Lingon
Hihihihi. Vilken rar historia. Får mig att tänka på morfars kaninragu som var en gråbrun grej det också. Som han fick äta själv. 🙂
kramis
Emschen
Låter supergott! S
Jag ska testa det och sen kanske det hamnar på min receptsida om det är okej?!
Kram
Lingon
Det går säkert jättebra,
kram!
✫ Fru Eriksson
Ser riktigt läskande ut 🙂
/Kram
Lingon
Megamumsigt!
kramar